Vaatzorg Kliniek Logo
✓ De beste behandelmethoden

Behandeling van beenvaatjes

Verschillende methoden

Als spataderen niet worden behandeld, kunnen ze na verloop van tijd verergeren. Beenvaatjes kunnen op verschillende plaatsen op het lichaam verschijnen en zich uitbreiden tot een groter gebied. In de Vaatzorgkliniek wordt sclerotherapie gebruikt om beenvaatjes te behandelen.

Behandeling van beenvaatjes met sclerotherapie

Sclerotherapie, ook bekend als schuimtherapie of sclerotherapie, is een van de meest effectieve behandelingen voor beenvaatjes. Bij beenvaatjestherapie wordt een geneesmiddel geïnjecteerd in de ader waar de beenvaatjes zich bevindt. Het bloedvat wordt afgesloten en de beenvaatjes verdwijnt.

Beenvaatjesbehandeling

Beenvaatjes kunnen ook worden behandeld met lasertherapie. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor kleinere adertjes en in het gezicht. In de Vaatzorgkliniek wordt alleen sclerotherapie toegepast om beenvaatjes te behandelen.

Een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Voor, tijdens en na de behandeling

3 korte vragen over de behandeling van spataderen

Doet het pijn om beenvaatjes te verwijderen?

Sclerotherapie wordt vaak gebruikt om beenvaatjes te verwijderen. Bij sclerotherapie wordt met een kleine naald een geneesmiddel in het zieke bloedvat gespoten. U kunt kleine prikjes voelen.

Hoe kom je van spataderen af?

Sclerotherapie wordt heel vaak gebruikt om beenvaatjes te verwijderen. Het beschadigt de binnenwanden van de bloedvaten, waardoor ze aan elkaar kleven en krimpen en het bloed gedwongen wordt alternatieve routes te nemen. De blauwe aderen verdwijnen daarna

Hoe lang duurt een beenvaatjesbehandeling?

Een beenvaatjesbehandeling met sclerotherapie duurt ongeveer 30 minuten. In sommige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Klaar om van uw spataderen af te komen?

Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Een afspraak maken →
Vaatzorg Kliniek Logo

Vind ons

Waalre

Van Dijklaan 9
5581 WG, Waalre

Wormerveer

Stationsstraat 9
1521 DT Wormerveer

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram