Moderne behandelingen
In de afgelopen jaren heeft de behandeling van spataderen een opmerkelijke transformatie ondergaan, waarbij complexe chirurgische procedures zijn vervangen door meer verfijnde, patiëntvriendelijke technieken. Daardoor kunnen we nu al onze procedures ambulant uitvoeren met minimaal invasieve technieken die minder ongemak veroorzaken en een sneller herstel mogelijk maken. Patiënten verlaten de kliniek op dezelfde dag dat de ingreep is uitgevoerd en kunnen hun normale activiteiten meteen hervatten.
We hebben meer dan 35.000 succesvolle behandelingen uitgevoerd en selecteren altijd de meest efficiënte, veilige en comfortabele methoden. Onze behandelmethoden omvatten Endoveneuze lasertherapie (EVLT), Sclerotherapie en Flebectomie.
De precisie van deze behandelingen betekent ook verbeterde veiligheid en cosmetische resultaten. Met geavanceerde beeldvormingstechnologieën kunnen specialisten probleemaderen effectiever behandelen, waardoor de kans op herhaling en complicaties afneemt.
Wat u kunt verwachten
Hieronder vind je informatie en veelgestelde vragen over de behandeling van spataderen, zodat je begrijpt wat je kunt verwachten voor, tijdens en na de procedure.
Voor de behandeling
De eerste stap in je behandelingsproces is natuurlijk een uitgebreid consult in één van onze klinieken. Onder de deskundige begeleiding van onze vaatchirurgen wordt een grondig onderzoek uitgevoerd, inclusief een Duplex Echografie Scan, waarmee onze vaatchirurgen diep in de onderliggende problemen van je spataderen kunnen duiken, zodat er een diagnose wordt gesteld die zowel accuraat als grondig is.
Op de dag van de behandeling moet je 's ochtends douchen. Breng geen crème/lichaamslotion aan op de benen omdat we de spataderen zullen markeren met een markeerstift die anders niet hecht.
Draag een losse broek en comfortabele schoenen voor eventueel verband en voor je eigen comfort.
We raden je aan na de behandeling niet zelf auto te rijden. Als u verband over het hele been krijgt, kunt u minder mobiel worden, wat uw vermogen om veilig te rijden kan belemmeren. Je kunt je vrij bewegen te voet en met het openbaar vervoer, want we moedigen wandelen direct na de behandeling aan.
Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt, mag je daar niet mee stoppen. Dit mag alleen in uiterst zeldzame gevallen en als dit het geval is, zal de arts u hierover hebben geïnformeerd tijdens het vooronderzoek. Als u het niet zeker weet, vraag het dan aan het medisch team.
Je mag kalmerende middelen nemen voor de behandeling. Dit kan tijdens uw consultatie met uw chirurg worden besproken.
Tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling zijn er een vaatchirurg en een verpleegkundige bij je in de kamer die de procedure uitvoeren. De procedure duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten en een grotere operatie aan beide benen kan tot 90 minuten duren.
Er is alleen plaatselijke verdoving nodig en de behandelingen zijn vrijwel pijnloos omdat aderen geen zenuwuiteinden hebben. De enige sensatie die een patiënt doorgaans voelt, is wanneer de injecties voor plaatselijke verdoving worden toegediend. We streven er altijd naar om het je zo pijnloos en comfortabel mogelijk te maken.
Afbeeldingen voor en na
Na de behandeling
Wij verwijderen uw spataderen effectief en voorzichtig met methoden die blijvende resultaten opleveren – op basis van uw persoonlijke behandelplan. De procedures worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.
Er zijn geen fysieke beperkingen na de behandeling en meestal is het niet nodig om ziekteverlof te plannen. Na de behandeling is het soms nodig om compressiewikkels aan te brengen. In dit geval wordt het been van de patiënt in een compressiewikkel gewikkeld die na 24 uur moet worden verwijderd.
Na de behandeling kunt u direct naar huis en verder gaan met uw dagelijkse activiteiten. Als het been gezwollen raakt, of als er lichte pijn is, kunt u kiezen voor een steunkous als u merkt dat dit verlichting geeft.
Het is goed om te bewegen zoals gewoonlijk, en dat kan al gelijk na de behandeling. Om rekening te houden met het risico van infectie moet u ongeveer 10 dagen baden, zwemmen en soortgelijke activiteiten vermijden totdat alle injectieplaatsen zijn genezen.
Patiënten die behandeld worden bij Vaatzorgkliniek hebben de mogelijkheid om 2-4 maanden na de behandeling een vervolgconsult in te plannen. Tijdens dit consult, waar vaak een duplexonderzoek wordt uitgevoerd, kan onze chirurg het succes en de opvolging van het behandelplan bevestigen. Daarom moedigen we patiënten van Vaatzorgkliniek aan om proactief contact op te nemen met de kliniek om een vervolgafspraak te regelen.
Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen als u zorgen of vragen heeft over uw behandeling.