Vaatzorg Kliniek Logo
✓ De beste behandelmethoden

Onze tarieven

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen

Behandeling

Tarief

Uitgebreid flebologisch consult met duplexonderzoek
€ 345
Sclerotherapie (per behandeling)
€ 349-499
EVLT (Endoveneuze laser-therapie) - 1 ader
€ 1.499
EVLT (Endoveneuze laser-therapie) - 2 aders
€ 2.199
Flebectomie (Müller)
€ 400-1.299
Tarieven voor passanten

DBC

Behandeling

Tarief

15E726
Verwijdering of inkrimping van spataderen binnen de ader in 3 of meer stamaderen
€ 2.695
15E727
Verwijdering of inkrimping van spataderen binnen de ader in 2 of meer stamaders
€ 1.895
15E728
Verwijdering of inkrimping van spataderen in de ader in 1 of meer stamaderen
€ 1.295
15E729
Verwijdering van een of meer aders door de huid in geval van spataderen / chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 895
15E730
Injectie van ader(s) onder echogeleiding voor spataderen / chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 495
15E731
Injectie van ader(s) bij spataderen / chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 450
15E735
Polikliniekbezoek(en)/ consultatie(s) op afstand met diagnostisch onderzoek voor spataderen/ chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 395
15E736
Polikliniekbezoek(en)/ consultatie(s) op afstand voor spataderen/ chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 195

Vergoeding van spataderbehandelingen

Met een verwijsbrief van uw huisarts wordt het consult met het (echo-)duplexonderzoek volledig vergoed. Voor de vergoeding van spataderbehandelingen gelden landelijk opgestelde criteria. Onder voorwaarden komen bepaalde behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Op basis van het Duplex-onderzoek tijdens het eerste consult zal de vaatchirurg kunnen vaststellen of de behandeling binnen de criteria van vergoede zorg valt, als dit het geval is noemen we deze behandeling ook wel 'medisch noodzakelijk.'

Of de behandeling van uw spataderen als 'medisch noodzakelijk' en dus vergoed wordt beschouwd, hangt af van de ernst van uw aandoening. Het Zorginstituut Nederland heeft hiervoor een richtlijn uitgebracht. Bij het Duplex-onderzoek moet aan de volgende criteria worden voldaan:

  • De terugvloed van het bloed moet ten minste 0,5 seconde duren. 
  • De diameter van de spatader moet minstens 3 millimeter zijn. 
  • Er zijn bestaande klachten en/of huidafwijkingen. Deze moeten verband houden met de zieke ader. Voorbeelden zijn pijn, kramp, vermoeidheid of zwaarte in de benen, rusteloze benen, jeuk en/of oedeem. Onze spataderchirurg bespreekt tijdens het consult de behandelmogelijkheden met u en u weet welke behandelingen voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking komen.

Eigen bijdrage

Verzekerde zorg bij ons is zonder eigen bijdrage, exclusief het eigen risico van uw zorgverzekeraar
Wij bieden onze zorg aan zonder zorgcontracten met zorgverzekeraars. Ons belangrijkste doel is om binnen een korte wachttijd hoogwaardige zorg aan onze cliënten te leveren. Dit vereist dat wij dynamisch kunnen omgaan met het groeiende aantal zorgvragen dat wij ontvangen. Een zorgcontract met een zorgverzekeraar kan ons hierin beperken door de maximumplafonds in deze contracten. Een beperking die ertoe kan leiden dat u als patiënt lang moet wachten voordat wij uw behandeling voor verzekerde zorg kunnen uitvoeren. Zonder zorgcontracten kunnen wij doorlopend kortere wachttijden bieden. Ook zonder zorgcontract bieden wij verzekerde zorg zonder extra kosten voor u. Wij dekken het eventuele verschil tussen de vergoeding van uw zorgverzekeraar en de in rekening gebrachte prijs. Wij garanderen dus dat u voor verzekerde zorg bij ons geen extra kosten maakt buiten het eventuele eigen risico dat u heeft. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars en voor elk type zorgpolis.

Facturering en betaling

Verzekerde zorg en niet-verzekerde zorg worden apart gefactureerd.
In het geval dat u beide heeft ontvangen tijdens het 1e zorgtraject, ontvangt u twee facturen: 1 voor de verzekerde zorg en 1 voor de niet-verzekerde zorg.

Wij sturen u altijd een factuur per e-mail, tenzij u ons anders instrueert.

Verzekerde zorg

Als u verzekerd bent bij VGZ of ONVZ kunnen wij de rekening voor verzekerde zorg rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar sturen, die de betaling rechtstreeks aan ons verricht. De zorgverzekeraar brengt een eventueel eigen risico bij u in rekening. Het bedrag dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed, exclusief uw eigen risico, hoeft u niet te betalen. Bij deze verzekeraars hoeft u ons geen declaratieoverzicht te sturen.

Voor alle andere zorgverzekeraars sturen wij u de factuur, die u vervolgens naar uw zorgverzekeraar stuurt. Zodra u de betaling van uw zorgverzekeraar heeft ontvangen, betaalt u het vergoede bedrag aan ons, inclusief het door uw zorgverzekeraar in rekening gebrachte eigen risico. Uw zorgverzekeraar vergoedt meestal niet de hele rekening. U betaalt alleen het deel dat door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. U moet ons de verklaring van uw zorgverzekeraar met de benodigde gegevens toesturen.

Zo is verzekerde zorg bij ons zonder eigen bijdrage, wat betekent dat als uw zorgverzekeraar 70% van de nota vergoedt, wij de overige 30% niet bij u in rekening brengen, exclusief het eigen risico van uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over de eventuele vergoeding of factuur van uw behandeling, neem dan contact met ons op.

Onverzekerde zorg

Wij sturen u na de behandeling een factuur voor niet-verzekerde zorg en die moet u zelf betalen, of u kunt het bedrag na de behandeling direct in de kliniek betalen. U kunt bij ons pinnen.

Klaar om van uw spataderen af te komen?

Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Een afspraak maken →
Vaatzorg Kliniek Logo

Vind ons

Waalre

Van Dijklaan 9
5581 WG, Waalre

Wormerveer

Stationsstraat 9
1521 DT Wormerveer

crossmenuchevron-downchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram