Vaatzorg Kliniek Logo
✓ De beste behandelmethoden

Helpcentrum

Vind nuttige informatie over Vaatzorgkliniek

Neem contact met ons op

Telefoon 

Ma t/m vrij: 8.30 – 14.30
Weekend: Gesloten
Bezoek voorbereidenKlachtenregeling

FAQ

Voor de behandeling

Kan ik een spataderoperatie ondergaan als ik bloedverdunners gebruik?

Ja. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, neem dan geen pauze. Het mag alleen in zeer zeldzame gevallen worden gedaan, en in dat geval heeft de arts u hierover tijdens uw consult geïnformeerd.

Kun je verdoofd worden voor de operatie?

Ja. Als u verdoofd wilt worden voor de operatie, dient u 30 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn.

Na de behandeling

Mag ik autorijden na de operatie?

Wij raden u aan om na de behandeling niet zelf te rijden. Als u een verband over het hele been krijgt, kunt u boven de knie min of meer stijf worden, wat het veilig kunnen rijden kan belemmeren. U kunt zich overigens vrij bewegen, dus te voet en met het openbaar vervoer.

Moet ik na de operatie een steunkous dragen?

Er is geen bewijs dat het de uitkomst op lange termijn helpt of het risico op complicaties vermindert. Als u echter merkt dat het helpt bij zwelling en ongemak, gebruik dan 5-6 dagen na de behandeling een knielange compressiekous. Compressiekousen dient u zelf aan te schaffen.

Hoe snel mag ik beginnen met sporten na de operatie?

Er is geen specifiek verbod op lichaamsbeweging na de behandeling. U kunt tillen, lopen en rennen voor zover u voelt dat u het aankunt.

Mag ik zonnen en zwemmen na de behandeling/operatie?

Zolang u zichtbare verkleuringen en/of littekens heeft, is het aan te raden om bij blootstelling aan de zon een sterke zonnebrandcrème, minimaal factor 30, op uw benen te smeren. Direct zonnebaden en zonnebanken worden niet aanbevolen, maar u kunt zich buiten in de zon vrij bewegen zonder uzelf te bedekken. Om rekening te houden met het risico op infectie, moet men baden in de badkuip, het zwembad en dergelijke vermijden voordat alle injectieplaatsen zijn genezen, ca. 10-14 dagen.

Mag ik vliegen na een operatie?

Er is geen fysieke of medische reden die u verhindert om direct na de behandeling op reis te gaan.
Het is echter aan te raden om contact op te nemen met uw reisverzekeraar, aangezien zij degene zijn die bepalen wanneer u verzekerd bent na een behandeling.

Klaar om van uw spataderen af te komen?

Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Een afspraak maken →
Vaatzorg Kliniek Logo

Vind ons

Waalre

Van Dijklaan 9
5581 WG, Waalre

Wormerveer

Stationsstraat 9
1521 DT Wormerveer

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram