Vaatzorg Kliniek Logo
✓ De beste behandelmethoden

Bezoek voorbereiden

Bezoek voorbereiden eerste afspraak bij Vaatzorgkliniek

Bij Vaatzorgkliniek is het ons doel om u snel en efficiënt te helpen. Om dit te realiseren, vragen wij u vriendelijk om het volgende mee te nemen wanneer u uw eerste afspraak heeft bij Vaatzorgkliniek:

 • Altijd een geldig legitimatiebewijs: Dit kan een geldig rijbewijs, identiteitsbewijs of paspoort zijn. In Nederland is het verplicht om zich te kunnen identificeren bij elk bezoek aan een zorgverlener.
 • Een actueel medicatieoverzicht dat niet ouder is dan twee maanden. U kunt dit gratis opvragen bij uw eigen apotheek.
 • Inschrijfbewijs of verzekeringspasje van uw ziektekostenverzekering.

Allergie

Als u bekend bent met een allergie voor bepaalde medicijnen of stoffen, meld dit dan aan ons.

Medicatie 

Indien u thuis medicijnen gebruikt, hebben we een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) nodig om u toe te laten tot onze polikliniek voor behandeling. U kunt een actueel medicatieoverzicht gratis bij uw apotheek. Als u medicijnen haalt bij meerdere apotheken, heeft u mogelijk meerdere overzichten.

Een verwijsbrief van uw huisarts is niet voldoende. Uw huisarts hoeft niet op de hoogte te zijn van uw medicijngebruik. Het overzicht van uw apotheek is verplicht, ook al staan uw medicijnen vermeld op de verwijsbrief van uw huisarts.

U heeft zelf de meest accurate kennis van uw eigen medicijngebruik. Daarom is het van groot belang voor uw eigen welzijn, om eventuele wijzigingen door te geven aan uw apotheek. De medewerkers in de apotheek kunnen er dan voor zorgen dat uw medicatie overzicht actueel blijft.

Een Actueel Medicatie Overzicht is drie maanden geldig. U zult dus een nieuw overzicht moeten opvragen bij de apotheek als uw laatste afspraak langer dan drie maanden geleden is.

BRMO en MRSA

BRMO staat voor Bijzonder Resistent Micro-Organisme. Dit zijn bacteriën die resistent zijn tegen de meest gangbare antibiotica en daardoor moeilijk te behandelen zijn. MRSA is een voorbeeld van zo'n bacterie. In de meeste gevallen zijn deze bacteriën niet schadelijk voor gezonde mensen en worden ze zonder symptomen gedragen. Bij mensen met een verminderde weerstand kunnen deze bacteriën echter soms infecties veroorzaken. In Nederland komen deze bijzonder resistente bacteriën niet vaak voor. Ze hebben meer kans om infecties te veroorzaken in omgevingen waar veel antibiotica worden gebruikt, zoals buitenlandse ziekenhuizen en veehouderijen. Nederlandse ziekenhuizen willen voorkomen dat deze bacteriën zich verspreiden. Daarom vragen wij u om ons te informeren als u denkt dat u besmet zou kunnen zijn. Op die manier kunnen we maatregelen nemen om verspreiding te voorkomen. Wij verzoeken u daarom om de volgende vragen door te nemen en te beantwoorden voordat u onze polikliniek bezoekt. Zo kunnen we een inschatting maken of er een verhoogd risico is op besmetting.

 • Bent u besmet met MRSA of een andere resistente bacterie (BRMO)?
 • Heeft u een behandeling en/of onderzoek ondergaan in een buitenlands ziekenhuis in de afgelopen twee maanden?
 • Bent u in de afgelopen twee maanden in een buitenlandse zorginstelling opgenomen geweest?
 • Bent u in de afgelopen 2 maanden in contact geweest met iemand die positief getest is op MRSA of een andere resistente bacterie (BRMO)?
 • Woont u op een locatie waar varkens, vleeskalveren of vleeskuikens worden gehouden?
 • Komt u in uw werk in aanraking met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens?
 • Bent u in de afgelopen twee maanden in een instelling voor asielzoekers geweest?
 • Heeft u een geadopteerd kind (t/m 10 jaar) dat korter dan een jaar in Nederland is?
 • Bent u in de afgelopen 4 weken in het Midden-Oosten geweest of in een land waar MERS of Ebola heerst?

Wanneer u alle vragen met "Nee" kunt beantwoorden hoeft u geen verdere actie te ondernemen.

Als u een of meer vragen met "Ja" heeft beantwoord, verzoeken wij u dit te melden door contact met ons op te nemen.

In geval van een MRSA- of BRMO-besmetting, of het vermoeden daarvan, zullen wij handelen conform de landelijke richtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP)

Bezoek voorbereiden voor een spataderoperatie

Als er een afspraak is gemaakt voor een spataderbehandeling, is het belangrijk om het volgende in gedachten te houden:

 • U hoeft niet nuchter te zijn voor de ingreep
 • Het is niet toegestaan om na de ingreep zelf deel te nemen aan het verkeer. We raden aan om op de dag van uw ingreep gebracht en gehaald te worden naar Vaatzorgkliniek.
 • Als uw medicatiegebruik is gewijzigd, vragen we u om een bijgewerkt medicatieoverzicht mee te nemen naar uw volgende afspraak. Vergeet niet om het informed consent-formulier mee te nemen dat u tijdens uw vorige bezoek heeft ontvangen, of download het hier.

Om u de best mogelijke zorg te bieden, is het van groot belang dat uw zorgverlener een volledig inzicht heeft in uw medische situatie. Dit omvat onder andere informatie over uw medicijngebruik. Het verstrekken van deze gegevens draagt bij aan een effectievere en veiligere behandeling. Uw huidige medicatie, eventuele allergieën en mogelijke bijwerkingen van medicijnen kunnen namelijk van invloed zijn op de manier waarop u wordt onderzocht en behandeld.

Kontakt oss

Wij staan ​​klaar om u
te helpen met uw spataderen

Een afspraak makenBel 085 208 9087

Klaar om van uw spataderen af te komen?

Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Een afspraak maken →
Vaatzorg Kliniek Logo

Vind ons

Waalre

Van Dijklaan 9
5581 WG, Waalre

Wormerveer

Stationsstraat 9
1521 DT Wormerveer

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram