Vaatzorg Kliniek Logo
✓ De beste behandelmethoden
Milde behandeling van spataderen

Behandelmethoden

Vaatzorgkliniek verwijdert spataderen effectief en voorzichtig met methoden die duurzame resultaten opleveren. Wij bieden alle vormen van behandeling aan - laser, radiofrequentie, lijm, schuim, flebectomie of een combinatie hiervan. De procedures worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Radiale laser

Bij een radiale laserbehandeling wordt een dunne laservezel via een naald in de zieke ader gebracht, waarna deze opwarmt, samentrekt en na verloop van tijd afsterft. Dit elimineert de mogelijkheid dat het bloed in de zieke ader terugstroomt en zichtbare spataderen, adernetwerken en symptomen veroorzaakt.

Behandeling onder plaatselijke verdoving

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving die op de huid en rond de betrokken ader wordt aangebracht. Dit zorgt voor een goed contact tussen de vezel en de ader, terwijl u niets voelt van de behandeling zelf. Alleen de huid wordt verdoofd, daarom kunt u na de behandeling weer normaal staan en lopen.

 • Laserbehandeling is zeer effectief.
 • Een dunne laservezel wordt via een naald in de ader gebracht en verwarmt de binnenkant van de ader zodat deze samentrekt.
 • De behandelde ader blijft in het lichaam, maar zal uiteindelijk worden geabsorbeerd en verwijderd.
 • De warming-up zelf duurt 5-10 minuten, afhankelijk van de lengte van de ader.
 • De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Radiofrequentie

Radiofrequentiebehandeling is gebaseerd op hetzelfde principe als laserbehandeling. Een dunne vezel wordt via een naald in de ader gebracht, en de binnenkant van de ader wordt verwarmd met radiofrequente golven. De ader trekt samen en sterft na verloop van tijd af, waardoor het bloed niet meer terug kan stromen en er geen spataderen, adernetwerken en symptomen ontstaan.

Behandeling onder plaatselijke verdoving

Radiofrequentietherapie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving op de huid en rond de betreffende ader. De verwarming van de ader zelf is niet voelbaar en u kunt na de behandeling weer volledig staan en lopen.

 • Radiofrequentie therapie is zeer effectief.
 • Via een naald wordt een radiofrequente vezel in de ader gebracht, die met radiofrequente golven wordt verhit, waarna deze samentrekt en sluit.
 • De behandelde ader blijft onmiddellijk in het lichaam, maar zal uiteindelijk worden geabsorbeerd en verwijderd.
 • De verwarming zelf duurt 5-10 minuten, afhankelijk van de lengte van de ader.
 • De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

VenaSeal™ lijmbehandeling

VenaSeal is een op maat gemaakte lijm die ontworpen is om de zieke ader te sluiten. Het principe van de behandeling is opnieuw hetzelfde als bij radiofrequentie en laser, namelijk voorkomen dat het bloed in de ader terugstroomt en spataderen, aderoedeem en symptomen veroorzaakt.

In de praktijk wordt een dunne katheter via een naald in de ader gebracht, waardoor de lijm wordt ingespoten. De binnenkant van de ader wordt gelijmd, de bloedstroom stopt en de ader sterft af en wordt na verloop van tijd geabsorbeerd.

De behandeling is zeer doeltreffend, net als de andere twee behandelmethoden, maar in tegenstelling tot die is er geen verdoving nodig tijdens de behandeling.

Aangezien de toepassing van verdoving meestal het enige is dat ongemak veroorzaakt, is lijmtherapie dus een uiterst zachte behandeling die toch zeer doeltreffend is.

 • De lijmbehandeling is zeer doeltreffend en uiterst zacht. Speciaal ontworpen lijm sluit de betreffende ader af.
 • Via een naald wordt een dunne katheter in de ader gebracht, waardoor de lijm wordt ingespoten.
 • De behandelde ader blijft in het lichaam, maar heeft geen functie en wordt na verloop van tijd verwijderd.
 • De behandeling wordt uitgevoerd zonder verdoving en u kunt direct na de behandeling zo veel bewegen als u wilt.
 • Wij bieden lijmbehandeling in al onze klinieken.

Schuimbehandeling

Het principe achter schuimbehandeling is hetzelfde als bij de andere behandelmethoden. Hierbij wordt de bloedstroom in de zieke aderen die spataderen en adernetwerken veroorzaken, afgesneden. Bij schuimtherapie wordt een vloeibaar medisch preparaat (Aethoxysclerol) met lucht opgeschuimd en via een zeer dunne naald rechtstreeks in de aangetaste aderen geïnjecteerd. Aethoxysclerol tast de binnenkant van de ader chemisch aan zodat deze samentrekt en de bloedstroom stopt. Het schuimende karakter van het preparaat vergroot het contactoppervlak met de binnenkant van de ader, waardoor het doeltreffender wordt.

Er wordt geen plaatselijke verdoving gebruikt omdat de naald zeer dun is en geen noemenswaardig ongemak veroorzaakt.

Schuim kan alleen worden gebruikt en ook in combinatie met de andere behandelmethoden. Het is vaak een zeer nuttige behandelmethode in gevallen waarin u eerder bent behandeld voor spataderen, omdat de resterende aderen anatomisch onregelmatig zijn en niet vatbaar voor laser, radiofrequentie of lijm. Bovendien is de schuimbehandeling zeer doeltreffend bij de behandeling van kleine en oppervlakkige spataderen en adernetwerken.

 • Schuimbehandeling wordt alleen gebruikt en in combinatie met andere behandelmethoden.
 • Het preparaat wordt via een zeer dunne naald rechtstreeks in de betrokken ader geïnjecteerd en plaatselijke verdoving is niet nodig.
 • De schuimbehandeling is zeer doeltreffend voor kleine en oppervlakkige spataderen.
 • Schuimbehandeling wordt vaak gebruikt waar spataderen eerder zijn behandeld.
 • De schuimbehandeling is uiterst zacht en u kunt onmiddellijk na de behandeling doorgaan met uw normale dagelijkse routine.

Flebectomie, verwijdering van zichtbare spataderen

Flebectomie, ook bekend als haaknaaldtechniek, houdt in dat onder plaatselijke verdoving zeer kleine gaatjes van 2-3 mm in de huid worden gemaakt, die overeenkomen met de zichtbare spataderen op het been. Hierdoor wordt de betreffende ader met een kleine chirurgische haaknaald door het gaatje naar buiten gevist. Zo wordt de spatader mechanisch verwijderd. Het gaatje in de huid is zo klein dat het niet gehecht hoeft te worden en slechts een heel klein litteken achterlaat, dat uiteindelijk bijna onzichtbaar wordt.
Flebectomie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met en als aanvulling op de andere behandelmethoden, maar kan ook alleen worden uitgevoerd.
Kontakt oss

Wij staan ​​klaar om u
te helpen met uw spataderen

Een afspraak makenBel 085 888 2200

Klaar om van uw spataderen af te komen?

Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Een afspraak maken →
Vaatzorg Kliniek Logo

Vind ons

Waalre

Van Dijklaan 9
5581 WG, Waalre

Wormerveer

Stationsstraat 9
1521 DT Wormerveer

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram